שאלות בעניני תשעה באב

שאלה:

בס"ד
צום מועיל !
האם אישה / בחורה חייבת בקריאת איכה , קינות וכו' או שפטורה ?
האם מברכים על נטילת ידיים בבוקר והאם נוטלים 3 פעמים לסירוגין עם נטלה כמו תמיד רק ששופכים מים רק עד סוף האצבעות ?
אני גרה בבית חילוני . בחדר שלי אני ישנה על מזרן שמונח על הרצפה ללא מיטה או משטח. האם יש עניין לשים גם אבן מתחת למזרן ? או שהימינו אין נוהגים בכך ?
הרופא שלי אמר היום שאני יכולה לצום. השאלה שלי היא במידה וארגיש צורך גדול לשתות מעט מים , מותר ? יש לציין שבכל יום כיפור אני תמיד צמה כמו כולם ללא שום הקלות בלי נדר.
אישה צריכה להתפלל ערבית של תשעה באב ? אף שאינה נוהגת כך בשאר הימים מלבד ליל שבת ומוצאי שבת קודש ?
מה עליי לעשות במקרה שהשכן שיש לנו קיר משותף , מנגן ושומע מוזיקה. אני באמת לא נהנת מכך. האם עליי לבקש שיפסיק או לנסות להסיח דעת ? האמת שזה כמעט בלתי אפשרי.
האם אחרי ביקור בבית שימוש / גירוד בקרקפת יש היתר לשטוף את האצבעות במים וקצת סבון ?
ולסיום , אני מבינה שצום אמור להיות לא קל ונעים. אבל אין לי עם מי להיות , אני לבד בחדרי כל הצום ללא קשר אף אנשים . האם מותר לי לגלוש באינטרנט וכמובן לא להיחשף חס ושלום לתכנים שמחים. אלא רק אתרי חדשות של חרדים , אתר זה וכדומה ?
יש לציין שאין לי הנאה מכך אלא זו דרך להעביר את הזמן. דיי קשה לשכב כל היום ולבהות בתקרה במצבי. יש לציין שגם בימות השנה האחרים אין לי שמחת חיים אמיתית , ואיני נוטה "לכייף" .

תודה רבה ושנזכה בעזרתו יתברך לבניין בית המקדש במהרה בימינו ! אמן !

תשובה:

נשים לא חייבות באיכה וקינות.

מברכים על נטילת ידים למרות שנוטלים רק האצבעות.

לא צריך לשים אבן.

אם הרופא אומר שאפשר לצום למה לשתות מים???

אין חובה לאשה להתפלל ערבית בתשעה באב.

אין ברירה ואי אפשר לריב עם השכנים.

אין לרחוץ [מלבד הנטילה המחוייבת] אא"כ מלוכלך.

אחרי חצות היום יש יותר להקל בעניני הסחת דעת בדברים לא משמעותיים שדורשים את כל הריכוז.