רכישה בתשעה באב בדבר האבד

שאלה:

בחור שעובד בקייטנה זקוק למחר (עשרה באב) לאוזניות עם מיקרופון כדי שיוכל לעבוד עם הילדים, מאחר שהקול שלו לא מאפשר לו ..
שוחח עם בעל החנות והוא ייתן לו את האוזניות בהנחה היום.
האם ניתן לקנות היום? או לפחות אחר חצות היום שזה זמן נחמה וגם מטעם דבר האבד

תשובה:

בכל מקרה אני מבין שניתן לרכוש בי' באב, אלא שהיום המוכר אומר שהוא יעשה הנחה.

ראה במשנה ברורה סי' תקנד ס"ק מח: "אם יריד או שיירות באים מותר לקנות מהם ע"י עכו"ם [אבל לא ע"י עצמו דמסיח דעתו מאבילות] אפילו קודם חצות וכ"ש למכור דהוי דבר האבד כמש"כ ביו"ד סימן ש"פ ס"ז לענין אבל". וראה שם בביאור הלכה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. ציטטתי מהמשנה ברורה שע"י גוי מותר. אם זה היה דבר האבד ממש יתכן שהיית יכול לרכוש בעצמך, אבל הנחה קטנה על אוזניות לא נשמע לי… לכן ציטטתי את דברי המשנה ברורה.

  2. דומני שהמ"ב רק מחמיר בעסק של מו"מ כגון סחורה שלוקח ומוכר שבזה שייך היס"ד דומיא דמלאכה שיש בה שיהוי אבל סתם ליכנס לחנות לקנות איזה חפץ למה יהא אסור יותר מר"ח אב שכשיש צורך מותר

  3. בתשעה באב האיסור הוא מצד היסת הדעת. מר"ח הענין הוא רק משום ממעטין במשא ומתן, ולכן לענ"ד יש הבדל