י' באב לאחר חצות

שאלה:

בס"ד
צום מועיל.
האם אפשר לכתחילה להתקלח במים חמים , לכבס , לנקות את הבית , לאכול בשר עוף , לשמוע מוזיקה משמחת מאוד ושאר התענוגים החל מיום רביעי הקרוב (מחר ) אחרי חצות היום ?
האם יש איסורים מסויימים גם אחרי י' באב בחצות עד סוף חודש אב ? או שחודש אב נקרא עצוב רק עד ' באב ? ואחרי זה אין בכלל הגבלות על תענוגים ואף קניית בגדים נאים ותכשיטים ?
והאם היום מייד במוצאי ט באב מותר לאשכנזי לצחצח שיניו , לרחוץ הייטב פנים וידיו בסבון , ולהחליף בגדים לבגדים מכובסים שכובסו לפני תשעת הימים ?

תשובה:

שלום רב,

לאחר חצות היום ביום רביעי מותר הכל.

לגבי צחצוח שיניים ורחיצת פנים וידיים אפשר מיד לאחר הצום.