קנית נכס לפני ט' באב

שאלה:

שלום! האם מותר לקנות דירה בערב תשע באב לא למטרת מגורים אלא למטרת רווח היינו לשפצה ולומכרה? מוכר דירה יכול רק עכשיו ולאחר מכן לא יהיה נוכח בכך לא יהיה אפשרות לדחות ללאחר הצום. והאם הדין שונה במקרה שהמוכר יכול לאחר הצום ?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה אכן בבחינת דבר האבד, ולא תוכל לקנות נכס זה אחר כך – מותר. אבל המוכר מוכן להמתין לאחר תשעה באב, יש להמנע לכתחילה, כיון שממעטים במשא ומתן ובפרט עתה שכבר ערב תשעה באב אחר חצות…

בהצלחה.