קניית מוצרים בתשעת הימים שיהיה קשה לרכוש אותם לאחר מכן

שאלה:

יש לי נסיעה לחו׳׳ל שבוע הבא ביום ראשון.
ורציתי לשאול האם מותר לי לקנות משקפיים עכשיו ב9 הימים של אב למרות שאסור.איני יכול לדחות את הקנייה עד לאחר 9 באב מכיוון שיכול להיות שייקח זמן למשקפיים להגיע לחנות כאמור אני נוסע בראשון עוד שבוע ומפחד שלא יגיעו בזמן ,אז שאלתי האם מותר לקנות?

תשובה:

שלום רב,

מותר לך לקנות בתשעת הימים. זה כעין דבר האבד משום שיתכן שבסופו של דבר לא תספיק לקנות לפני תשעה באב. בפרט שיש מחלוקת האם הלכה זו שממעטים במשא ומתן בימים אלו הוא רק במשא ומתן של שמחה או כל משא ומתן, ראה שו"ע ומשנה ברורה סי' תקנא סעי' ב'.