נעילת ארון קודש בשבת הכנה מקודש לחול

שאלה:

האם יש בנעילת ארון הקודש בהכנה מקודש לחול במידה ונמצא בבית הכנסת ויכול לנעול אחרי תפילת ערבית

תשובה:

שלום רב,

לא כל פעולה שניתן לבצע אותה לאחר השבת ואם אתה מבצע אותה בשבת זה נחשב כמבין משבת לחול. הסיבה שאתה נועל את ארון הקודש כדי שלא יהיו גניבות. גם ביום חול הנעילה היא בסיום השימוש בו, א"כ גם אם תנעל בשבת מיד עם ביום השימוש בו, אין זה ייחשב למכין משבת לחול. כך הורה הגרש"ז אויערבך, לגבי החזרת מחזור תפילה הביתה ביום שני של ראש השנה, ועוד דוגמאות כאלו.