ניסיון לשלום בית ולחילופין הסכם גירושין

שאלה:

נפרדנו וכיון שהצד השני ניסו לסבך אותי ולעליל עלילות וגם רבים על כל שקל (לדוגמה אינם מסכימים שבתמורה שאני מסכים לשלם לבד את כל החובות שהצטברו ובתמורה אקבל לכל הפחות את הרהיטים בכדי שאוכל לשלם בזה מקצת מן החובות ועוד כהנה וכהנה) ואין ברצוני להמשיך ולהשקיע בנסיון לשלום בית אא"כ יהיה הסכם גירושין מותנה באם נפרד שוב בהמשך בכדי לבטח שלא ימשיכו בכך וגם בכדי לבדוק אם יש מצידם קצת נכונות להשקיע אך השאלה היא אם יש לזה הסבר מצד אחד להסכים לרצונם לעוד ניסיון ע"י מטפלים וכו' ומצד שני לדרוש משהו שקשור לגירושין

תשובה:

שלום רב,

אין מניעה לדרוש ניסיון לשלום בית ולחילופין הסכם גירושין. רק תדע שעפ"י הכללים היום אם אחד הצדדים רוצה לשלום בית לא ניתן לפתוח מיד תיק לגירושין ללא ניסיון לשלום בית במסגרת בית הדין.