שכירות בתים

שאלה:

שכרתי דירה והנחתי פלטה גדולה על השיש ובעקבות כך נסדק השיש, האם אני חייב לשלם למשכיר על התיקון, או שאין זה בגדר אחריותי.

תשובה:

אם רוב האנשים נזהרים בזה יש לזה דין פשיעה, ובמיוחד בנידון דידן שאני מסין שהפלטה היתה גדולה במיוחד ובודאי שצריך להיזהר בזה. אמנם ישנה מחלוקת אם חייבים על פשיעה בקרקעות [וע"ע מחלוקת בסי' צ"ה ובסי' ער"ה בקצות אם בתלוש ולבסוף חברו יש דין קרקע], אבל כבר נהגו בשכירות דירה להתנות שהשוכר חייב להחזיר למשכיר את המושכר במצב שקיבלו, וזה מחייבו גם על הפשיעה מצד ההתחייבות שלו (ומהני התנאי עפמ"ש בסי' ש"א סעי' ב'). ואפי' אם לא נכתב בחוזה, דנים כאילו נכתב מצד המנהג שיש בזה.

הרבנים המשיבים: יצחק בלחסון ואלחנן רזניק