קנה שובר וספק אם שילם עליו

שאלה

אני עובד בחנות וגם מנהל ארגון של תומכי תורה בישיבה, יש לי שוברים לחליפות בהנחה, הגיע אלי אדם שהיה זכאי לקנות את השובר, אבל לא היה עליו כסף, נתתי לו שובר וקנה חליפה וסיכמתי עמו שישלם לי לאחר מכן כשיהיה לו. עתה הוא טוען שהוא מסתפק שמא הוא כבר החזיר לי אבל אינו בטוח בכך, ואני בטוח שהוא לא שילם לי.

תשובה

ברי ושמא באיני יודע אם פרעתיך חייב לשלם. ואף בשמא ושמא, כגון שיתכן ששילם באופן שהמוכר אינו יודע, חייב לצאת ידי שמים כמבואר בשו"ע חו"מ סי' עה ס"י. אכן דעת הט"ז שם שבשמא ושמא ממש אין חיוב לציי"ש.

הרבנים המשיבים:הרב אליהו יפה והרב שרגא רוזנטל