מעבר מבית שכור לבית של ההורים כדי לחסוך לקניית דירה

שאלה:

שלום וברכה שמי לירן ..
שאלה חשובה והירהור גדול בליבי ואיני יודע מה לעשות..
אני ואישתי הורים לשני ילדים מקסימים גרים בבית שכור..
השאלה שלי כזאת .. האם כדאי לי לעבור לבית ההורים כדי לחסוך כסף לדירה בעוד כשנתיים בערך ..? האם צעד זה בריא ונכון לעשות ..? האם לא יפגע או יקלקל משהו בחיינו? אני יודע שיש משפט בתורה ועזב את בית הוריו ודבק באישתו משהו כזה אם אני זוכר נכון ..מחכה לתשובה מכם שתעזור לי לפעול נכון ..!! תודה לירן..!!

תשובה:

שלום וברכה

קשה מאוד לייעץ בענין זה, אבל בדרך כלל זה לא טוב. זה סיבה טובה לחיכוכים בין בני הזוג ובינם לבין ההורים, וגם מאוד חשוב שיש לבני הזוג את הקן הפרטי שלהם, בו הם בונים יחד את הזוגיות שלהם בלי שאין אף אחד באמצע. חיים משותפים בבית ההורים גורמים לפחות קירבה בין בני הזוג ופחות בנין וחבל. אבל שוב, זו עצה כללית ולא פרטנית, תמיד יש יוצא מן הכלל.

בהצלחה ורוב שפע.