האם אפשר להוציא מי שגר בלי חוזה

שאלה:

אני שוכר דירה כבר עשר שנים ורק בשנה הראשונה היה לי חוזה עם המשכיר, כעת המשכיר מכר את הדירה, והלוקח רוצה להעלות לי את המחיר בעוד 3 חדשים האם יש לו זכות.

תשובה:

קשה לענות מבלי לשמוע ב' הצדדים, אבל באופן עקרוני הוא יכול.

לגופו של ענין מצאנו בזה ג' שיטות אם מי שנשאר בלי חוזה הוי כאילו חידשו חוזה, שהמאירי ס"ל שיכול להוציאו רק אחרי חודש, ולש"ך מוציאו מיד, ולחכמת שלמה הוי כאילו חידשו לשנה [והובאו באריכות בעלון המשפט], ודיני הלוקח עם השוכר יהיו שווים לדיני הלוקח עם השוכר.

הרבנים המשיבים: יצחק בלחסון ואלחנן רזניק