תביעה נגד הבעל כשיש הוכחות שהוא גנב

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני ובעלי בהליכי גירושין והחבאתי סכום גדול כסף בחדר השינה בבית והכסף נעלם. לא הייתה פריצה בבית רק אני ובעלי עם 3 ילדים קטנים חיים בבית והכסף נעלם ממקום המחבוא כולל ארנק של אימי והדרכונים שלי ושל הילדים. פניתי לבעלי והוא מכחיש שלא לקח את הכסף ושהוא לא יודע. בעלי אדם דתי חובש כיפה. האם ניתן לתבוע בדין תורה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אפשר לתבוע בדין תורה על גניבה כזאת.

מקורות:

לעניין אם עובדה זו נחשבת כהוכחה מספיקה שהבעל גנב, עיין רמ"א חו"מ סי' עה סעיף יז ובנו"כ שם.