שימוש בשער של ספר לצורך ספר אחר

שאלה:

לרב שלום,

רציתי לדעת ישנן כל מיני ספרים שאפשר להוריד דרך האינטרנט כאשר המחבר הוא זה שפירסם אותם ובחינם השאלה האם מותר לי להעתיק קטעי גרפיקה כלומר מצא חן בעיני השער של הספר להעתיק אותו למחוק את הטקסט ולצרפו לחוברת שלי האם זה מותר?
ומה הדין כאשר מי שמפיץ את החוברת כלל לא אכפת לו אם יקחו את הגרפיקה כמו לדוגמא חוברות של כשרות שמפיצה הרבנות הראשית (שלא נראה לי אכפת לה אם יקחו את הגרפיקה)?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

לגבי כל ספר המפורסם באינטרנט ודאי שיש בכך פגיעה בזכות יוצרים. הרשות ניתנה להוריד את הספר בשלימותו ולא להשתמש בחלקים ממנו לצרכים מסחריים אחרים.

לגבי חוברת מרשות ציבורית, אי אפשר לדעת אם בעל הזכויות של הגרפיקה הוא הרשות ולא הגרפיקאי, שהרי אינך יודע מה ההסכם ביניהם.