כיבוס בתשעת הימים בגדי הגדולים יחד עם הקטנים

שאלה:

בתשעת הימים כאשר מכבסים לקטנים האם יכולים להכניס למכונה גם בגדים לגדולים

תשובה:

שלום וברכה

אין כל היתר. אבל לגבי בגדי הקטנים ניתן לכבס יחד כל מה שיזדקקו לו ולא צריך לכבס כל בגד בנפרד בשעה שנזקקים לו.

מקורות:

ראה שבט הקהתי ח"א סי' קעג, וכן הובא בקונט' לקנות חכמה מהגרי"ש אלישיב. על כך שניתן ואף עדיף לכבס את בגדי הקטנים יחד ראה באר משה ח"ז סי' לב, וכן הובא בהליכות והנהגות עמ' 7 בשם הגרי"ש אלישיב.