האם מותר לטלטל מוקצה בשביל סידור ביום שבת?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה מה חייל במצב הזה צריך לעשות
אם חייל נשאר לשמירות ביום שבת בבסיס
ויש 5 דקות מרחק הליכה מהמגורים לבית הכנסת
ולחיילים יש רשות להשאר עם הנשק בחדר מבלי לשאת אותו,אבל כשיוצאים מהמגורים חייב לשאת אותו
והחייל נשאר בלי סידור ביום שבת ועכשיו זמן תפילה שחרית והוא לא זוכר את תפילה שחרית בעל פה ואת כל התפילה
האם יהיה מותר לו בשביל לקחת סידור ללכת לבית כנסת ולחזור עם הנשק עליו כי לא חובה לשאת את הנשק במגורים ולא בודקים אתזה
האם החייל יצטרך ללכת עם הנשק עד לבית כנסת ולהביא סידור או שאסור?

תשובה:

שלום וברכה

עצם הקביעה שנשק הוא מוקצה אינה ברורה כל כך, ראה כאן, אבל להלכה יש להחמיר שהוא מוקצה ונראה שאין היתר לטלטל אותו כדי להביא את הסידור. יש להתפלל ברכות השחר שאותן ודאי זוכר, קריאת שמע ושמונה עשרה אם זוכר, וכמובן יעשה כל השתדלות להשיג סידור בתוך המחנה, אני בטוח שבנקל ימצא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הוא לא זוכר את התפילה ונשק זה לא מוקצה מוחלט וזה לצורך תפילה (מצוה?) אז למה שלא יטלטל את הנשק מן הצד (כמו שישים אותו על הכתפיים וכד')?

  2. א. זה לא בטוח נחשב טלטול מן הצד. ב. אם יתאמץ ימצא סידור. ג. אם יתפלל של חול גם יצא מצות תפילה בדיעבד.