תינוקת קטנה שלא נקיה בחדר לימוד מלא ספרים

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: מי שיקבל אורחים לביתו וצריך להשתמש באותו בחדר של התינוקת, מפני שבחדרה יש שם חוץ מן עריסה שלה גם מיטה ועוד מיטה אחרת תחתיה שיכול להתאים לזוג או ב' אנשים, וחדר זו קודם ממנה היה לאורחים.

ולתנוקת או ישימוה אצל ההורים בחדרם אבל זה יכול להיות לא נעים לשניהם לא להורים ולא לתינוקת כיון שיש לש שינה קלה ואם אב או אימא הולכים לשירותים באמצע הלילה שזו דבר מצוי, היא תתעורר וקשה לה לישון שוב , או אפשרות אחרת היא החדר לימוד של האב, שיסיר השלחן בתקופה זימני שיהיו האוחרים ושם ישים העריסה שלה ושתישן שם.

אלא על מה שהסתפקו הוא כיון שתינוקת שכמעט בת שניתיים לא יכולה לשמור את עצמה על נקיון ובלילה תשתין בחיתול וכדומה, האם יש ענין שזה יהיה בעיה בשביל הספרים שיש שם? (שם אין שום ספר שכתב סופר כגון ספר תורה או נביאים ואף לא תפילין), האם זה בסדר או יש בעיה בכך?

נראה שיכולים. מ"מ רציתי לשמוע מכם.

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה. אבל אין להחליף לה שם את החיתול אלא בחדר אחר.

שבת שלום ובהצלחה.