כשרות במטבח טרף

שאלה:

אני בחו"ל ובבן הזמנים משכירים בית של גוים. רציתי לדעת מה עלי לעשות. אני צריך להכשיר הכיור, השיש וכו וכו…??? נא מקורות והסבר של עוד משהו של עלי לעשות שלא אמרתי
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ההכשרה של השיש והכיורים מורכבת וזה תלוי בחומרים מהם הם עשויים, לא הייתי מציע לך להכנס לזה בשביל כמה ימים. תקנה נייר כסף עבה ותצפה את השיש, סירים חמים תניח רק על מפריד מבודד חום מקש וכדומה [בלאו הכי כך בריא יותר בשביל השיש..], את הגז או הכירה תנקה היטב ותלבן באש את החצובות, ותקפיד שהסירים שלך הכשרים שאתה מניח על החצובות יהיו יבשים למטה. אל תרחוץ את הכלים במים חמים.

אם יש שאלות נוספות, בשמחה.

שבת שלום.