הליכה באמצע התפילה

שאלה:

התפללתי תפילת 18 ליד הדלת של הבית, הייתי באמצע ברכת אבות ואבא שלי בדיוק נכנס הביתה אז הייתי צריך ללכת 2 צעדים קדימה והמשכתי מאותו מקום. האם הייתי צריך לחזור להתחלה ? האם יצאתי ידי חובה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

נהגת כהלכה. כמובן לא טוב בחרת שהתפללת במעבר, אבל אחרי שכך עשית, כיון שאין לך יכולת להמשיך ולהתפלל שם אתה יכול ללכת למקום אחר ולהמשיך שם. כך גם מי שהתפלל ופתאום ילד שעמד לידו עשה את צרכיו ואי אפשר להמשיך וכו', ראה סי' צב.