שיעור רביעית / הפסק בתפילה

שאלה:

אני יודע שכדי לברך ברכה אחרונה צריך לשתות כשיעור תוך שלוק או שתיים , אבל אני לא זוכר איפה קראתי אבל קראתי שאפשר לברך ברכה אחרונה גם אם שתיתי תוך 20 שניות כשיעור, האם נכון הדבר? ואם יש שפסקו ככה האם הדבר נכון להלכה לספרדים גם? והאם כל זה הוא רק בדיעבד או לכתחילה מותר לשתות תוך 20 שניות ולברך אם המשקה קר או משהו?

אם עצרתי בתפילת 18 ל 10 שניות בערך אבל לא בדיבור למשל לרמוז למישהו שהוא צריך להתפלל והעצירה הייתה באמצע ברכה , האם לחזור לתחילת הברכה או להמשיך מהיכן שעצרתי ?
האם יש הבדל אם עצרתי באמצע או בסוף משפט?
אם עצרתי בדיבור בתפילה, האם זה פוסל את התפילה ?
תודה רבה ואני ממש מצטער על הטרחה

תשובה:

שלום וברכה

לא ידוע על דבר כזה של 20 שניות, וזה לא נכון.

ההפסקה בשתיקה באמצע שמונה עשרה אינה מחייבת לחזור אחורה, אבל לכתחילה אסור לרמוז בתפילת שמונה עשרה שום דבר, אא"כ יש דבר שמפריע לך את הריכוז, כמו ילד שמפריע מאוד.