לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עירוב יוגורט עם תרכיז פירות

שאלה:

יש יוגורטים שלמטה יש את התרכיז של הטעם והפירות ולמעלה יש יוגורט בלי טעם , כדי לאכול את זה צריך לערבב טוב ואי אפשר לאכול את זה בלי לערבב , האם מותר לערבב את זה בשבת ? אני חששתי לאיסור מכה בפטיש .

תשובה:

שלום וברכה

החשש אינו מכה בפטיש שזה לרוב הדעות לא קיים במאכלים, כמבואר בביאור הלכה בסי' שיח, אבל יש בזה בעיה של לישה. ולכן אם בתחילה היה מעורב כמאכל אחד ונפרד מחמת ההבדל במשקל הסגולי, מותר לחזור ולערב, אבל אם כך עושים מתחילה שנותנים את הפירות למטה ואת היוגורט למעלה אין לערב בשבת.