להחליף תנור מצופה אמייל חלבי לבשרי

שאלה:

חיממתי בתנור חדש דו תאי הלכתי בהכשר הבדץ לחלבי ובשרי בנפרד וחיממתי בטעות בפעם הראשונה תפוחי אדמה מוקרמים עם גבינה צהובה אשתי אומרת שזה היה חם אך לא רותח ,ואני רוצה להחליף שהחלבי יהיה למטה ועליון בשרי כדי שלא יהיה בעיות האם מותר להחליף (עוד לא השתמשתי בתא למטה). והאם אפשר להכשיר את התנור חזרה לפרוה/בשרי אף שהתנור מצופה אמייל, אגב אני אשכנזי אם זה משנה את ההלכה. תודה

תשובה:

שלום וברכה

תנקה את התנור היטב עם חומר פוגם כמו סבון, תמתין 24 שעות ללא שימוש, ותפעיל על חומו המירבי למשך חצי שעה כשהוא ריק. את התבנית תשאיר חלבית ותסמן אותה היטב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נחלקו בזה הדעות, ראה חתם סופר יו"ד קיג מהר"ם שיק יו"ד קמ ועוד, אולם המנהג להכשיר, ראה שבט הלוי ב מג וחזון עובדיה הגעלה ט.