לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הנחת תפילין באמצע התפילה

שאלה:

רציתי לשאול הרבה פעמים אני מגיע מאוחר לתפילה ואני מרגיש שאם אתכונן להניח תפילין מידי אז נזרק בי עצלות ולכן אני מעדיף להתחיל מידי ואני מניח לפני יוצר האם אני נוהג נכון

תשובה:

שלום וברכה

המנהג הנכון הוא כמובן להניח תפילין לפני התפילה, בדיעבד ממש התירו להניח תפילין לפני תפילת יוצר, במקרה שלא היו לו קודם לכן, שהרי זה הפסק בתפילה, ונחלקו הדעות אם מותר לברך עליהם אז, ואף שנפסק להקל בזה, ודאי זה אינו לכתחילה.

מקורות:

על פרטי דין זה ראה שו"ע סי' נא סעי' ג ומשנה ברורה שם.