ברכת הגומל לאחר נסיעה מחוץ לעיר

שאלה:

שלום רב ,אם נסעתי למקום רחוק 72 דקות מאז שיצאתי מעיר ועד שנכנסתי לעיר השנייה אבל היה בדרך בתים האם אני חייב לברך הגומל ? האם מותר לראות טלוויזיה ? אם כן מה מותר ומה אסור לראות ?

תשובה:

שלום וברכה

אם היו בתים בדרך אין לברך, וראה עוד כאן בהרחבה.

בענין טלויזיה כפי שכתבתי לך אתמול, מעיקר הדין מה שאסור הוא רק מראות אסורים, נשים לבושות שלא בצניעות וכו', אבל כדאי תמיד להתרחק ממכשיר שבקלות ניתן להגיע על ידו לתועבות, אבל תעשה הכל לאט לאט שלא יקשה עליך הדרך החדשה.

בהצלחה רבה.