דחיית גילוי מצבה בגין צום תשעה באב.

שאלה:

יום גילוי המצבה של דודתי חל ביום שלילי הקרוב ביום הצום של תשעה באב, וזאת נקבע ע"י הרבנות ולפי תאריך פטירתה בתאריך העברי.
בין בנותיה יש ויכוח מר שגורר את בני המשפחה רבתי)מצער אותי וחלילה פוגע בזכרון המנוחה:
הצעירה בבנות- רוצה לקיים מצווה ביום ראשון הקרוב בערב, עלייה לקבר וגילוי מצבה ביום שני אחה"צ.
בטיעון להקדמה ביום כי נופל על תשעה באב ויום צום, מה שיהיה לא נוח למשפחה המורחבת.
היתה פנייה אל מספר רבנים בשאלה אם ניתן, ומשלושתם נענו כי ניתן.
הבכירה בבנות- מתעקשת כי אין סיבת צום המשפחה והקושי ביום זה מהווה טיעון לפי ההלכה לאי קיום גילוי המצבה לפי התאריך העברי לפטירת אימה.
ואף בחירוף נפש בטיעון כי אימה המנוחה)תהא מנוחתה עדן( זכתה בתאריך עברי המקודש לעמנו , וממילא עפ"י המסורת כולנו רגילים מזה דורות, ביום תשעה באב בצום לעלות אל בתי העלמין ולבקר את הנפטרים לדורותיהם ולומר קדיש על כל אחד מהם.
כך קרה שכל המשפחה יחד עם הצעירה בבנות מתוך סיבת נוחות השתלחו בבכירה ,ויוצא שכל אחת מהן תעלה בנפרד ולא באותו היום.
זכרון הנפטרת דיי נשכח , והעיקר נשאר בהתנצחות הין הצדדים.
חורבן בית המקדש נחרב בגין שנאת חינם, ולא רואה סיכוי לבניית מקדש שלישי, באם לא נצליח להשכין שלום בביתה של דודתי האהובה שמגיע בזכות כי בנותיה יחלקו כבוד עפ"י הלכה או פסיקה יהודית.
לתשובה במהרה אודה.

תשובה:

שלום וברכה

ניתן בהחלט להקדים ביום אחד מחמת הצום, אם זה קשה לאנשים, ויש לעשות הכל כדי להביא את השלום למשפחה.

בשורות טובות.