נדר להסתפר בתשעת הימים

שאלה:

נדרתי נדר שאני יסתפר ביום מסוים והוא יוצא בתשעת הימים הנדר נקרא ?

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שהנדר חל, לפחות אם זה קודם ראש חודש שאז איסור התספורת הוא מנהג ולא איסור גמור, וגם בשבוע שחל בו, שכן הנדר איסורו מהתורה והוא חל על איסור התספורת שהוא מדרבנן, ולכן יש לעשות התרת נדרים, כאשר הפתח יהיה שאילו היית יודע שאסור להסתפר ביום זה לא היית נודר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש שאמרו שאפשר בדיעבד על ידי שליח אבל אין לסמוך על כך אלא בשעת הדחק גדול מאוד, ראה בענין זה הרבה תשובות באתר.