מוזיקה בחוגי ספורט בשנת אבל

שאלה:

בוקר טוב, אני בשנת אבל על אבי, אני סובלת המון מכאבי גב והייתי מתאמנת בחוג ספורט לפני האבל וזה היה מסייע לי ומקל מאוד על הכאבי גב, החוג מתנהל עם מוזיקה ועפ"י זה עושים את תרגילי הכושר (עם נעלי קנגו ג׳מפ – קפיצות) נאמר לי כי בשנת אבל לא הולכים לחוג ספורט בגלל המוזיקה אך ההפסקה הזאת גורמת לי חזרה לכאבי גב ואני מרגישה צורך מאוד חזק לחזור לכושר… מה עושים? מותר או אסור לי?

תשובה:

שלום רב,

מוזיקה שהיא כחלק מהעבודה או למען הבריאות ולא להנאה מותרת גם בימי האבילות, כיון שאינה גורמת שמחה.

מקורות:

בספר גשר החיים הביא בשם זכור לאברהם אבל אות א’ בשם זקן אהרן סי’ רי”ח כתב שמותר לבעל מנגן כשהוא בשנת אבל לנגן בשמחות כיון שאין זה עבורו שמחה אלא אומנות, וכך הורה הגרי”ש אלישיב זצ”ל לנכדותיו ששאלוהו בזמן אבילותם אם מותרות לארגן מסיבות לילדי הגן, ופסק להם שמותר אם עושים זאת לצורך תפקידם, ראה עוד בפרי מגדים א”א סי’ תקנא ס”ק י'. וכן בשו”ת מהר”ם שיק יו”ד סי’ שסח שהתיר לימוד מוזיקה לשם פרנסה אך לא לשם הנאה.