הלוויה של אדם שהיה הומוסקסואל

שאלה:

לפי דעתכם מותר ללכת להלוויה של אדם שהיה לאחרונה הומוסקסואל?
ומה עם הלוויה של אישה שהייתה לאחרונה לסבית?
יכול להיות שבחלק מהמגזר החרדי לא נוהגים להגיד את המילים הומוסקסואל ולסבית כדי שזה לא יגרום לאדם לנסות להיות כזה,
אבל לא כולם גרים רק בשכונות למגזר החרדי, אז לטובת מי שנחשף למילים האלה ויודע מה זה אומר, השאלה ההלכתית הזאת, בלי נדר מתבקשת,
אני שואל בשביל ידע, לא כי אני מתחייב לעשות את זה, תודה.

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי מדוע אתה חושש מהתשובה… גם לא הבנתי את המחשבה שלך מדוע יהיה אסור ללכת להלוויה כזו, הרי אם אדם מחלל שבת נפטר, וכי מישהו פעם העלה בדעתו שלא ללכת להלוויתו?! וכי מה בין הומוסקסואל שעובר על איסור דאורייתא של משכב זכר, ומחלל שבת? אדם שעשה עבירה בודאי באופן שזה אצלו "לתיאבון" אין כל מניעה ללוותו בדרכו האחרונה.

שיהיו רק בשורות טובות

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. במקרה נתקלתי ב"תשובה" זו שעל פניו נראה שנכתבה מתחושה אישית ואינטואיציה.
    הליכה להלוויה של מחלל שבת מעיקר הדין לא רק שלא הולכים להלוויה אלא גם לא יושבים שבעה ומה שהיום מתאבלים זה בגלל כל מיני לימודי זכות וכו' וכל זה לא קשור בכלל להליכה להלוויה של מי שמעשיו מוגדרים בתורה "תועבה" (הגדרה ייחודית שלא נאמרה כלפי כל עובר עבירה) ומשמעותה שניתן לתעב את האדם שעושה מעשה תועבה במזיד ובמצח נחושה ואין צורך לפרט איך נוהגים כלפי מי שעושה מעשה תועבה. כל זה בימים כתיקונם ובוודאי כיום שישנם המנסים להפוך את הקערה על פיה ולהשוות בין ההפוך לישר ואף יותר מכך, מן הראוי להצהיר בפה ובמעשה שאין חלקנו עמהם וכבר ידוע כיצד נהגו גדולי ישראל בעת יציאתם מן העולם של אלו אשר התפקרו ועקרו קדשי ישראל בקולי קולות
    שאל את עצמך האם היית הולך להלוויה של מי שהזדהה עם המחבלים והגן עליהם בכל לב ובאותה נשימה גם גידף את נאמני תורה ותביא משם משל