ברכת כהנים למי שלא קרא קריאת שמע בזמנה

שאלה:

בס"ד
שלום
רציתי לדעת האם כהן שעשו לו נידוי בשמים, כגון שאיחר ולא קרא קריאת שמי בזמנו עי' זהר פרשת בלק קפו א יכול לישא כפיו
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל מניעה לעלות, ובאופן כללי צריך לדעת שיש הבדל בין מה שנכתב בזוהר כמתחייב בנפשו או מנודה לשמים לבין הגדרים ההלכתיים של ענינים אלו. למשל המניח תפילין בחול המועד כתוב שמתחייב בנפשו, וברור שאין הכוונה שיש חיוב מיתה על עוון זה, אלא שיש תביעה על אותו אדם שנראה כמזלזל באות של יום טוב, עד שהוא עלול להנזק בכך בחייו, וכן על זה הדרך.