כפרה על עוון אשת איש

שאלה:

לרב שלום וברכה!
חבר שלי גילה לי היום שהוא נכשל בחיבוק, נישוק ועוד מרעין בישין עם אשת איש. לדבריו: "עשינו הכל חוץ מהעבירה עצמה"
אציין שהוא אדם שומר מסורת אבל לא קובע עיתים לתורה וגם לא מתפלל 3 תפילות (מתפלל אולי לפעמים בשבתות) מקפיד רק על שמירת שבת ברמה "בסיסית" וכנ"ל כשרות
אתמול שאל אותי כמסיח לפי תומו מה עונשו של עוון הנ"ל ואמרתי לו את העונשים שכותב הראשית חכמה בעניין ובעוד ספרי קדמונים. וגם סיפרתי לו מעשיות על אנשים בדורנו שנכשלו בזה ומר היה בסופם לא עלינו.
הוא מפחד מאוד ורוצה לעשות תשובה בהקדם "בטרם יבואו ימי הרעה"
כיצד הוא יתקן?
נ.ב. אם יש מישהו שיכול היה להוכיח אותו זה אני, האם חלילה יש פה גדר של "כל מי שאפשר למחות ולא מיחה נתפס…" האם אני צריך תיקון כי לא הזהרתי אותו בנידון ?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו לא עוסקים בנושא של עונשים, תשובה מכפרת על הכל, עליו לקבל על עצמו באופן מוחלט להרבות בצניעות ובשמירת העינים, לא לראות מראות אסורים באינטרנט ושאר מרעין בישין, ולהוסיף עוד בלימוד התורה ושמירת מצוות הנחת תפילין וכדומה, ובעזרת ה' יתכפר לו.

בשורות טובות.