טלוויזיה בשבת למי שמתחיל לשמור שבת

שאלה:

אני יודע שלא ראוי בכלל להכניס טלויזיות לבית אבל האם מותר לראות רק משחקי כדורגל או סדרות מצוירות צנועות ? מה אסור ? והאם מותר מעיקר הדין לדעה המקילה ביותר (לא בשבילי) למי שמתחיל לשמור שבת רק לראות טלוויזיה שהודלקה לפני שבת בערוץ של גוים(צנוע לגמרי כמובן) או בערוץ של ישראל אבל משחק כדורגל של גוים ואני מנמיך כדי לא לשמוע את השדרנים היהודים?

תשובה:

שלום רב,

תראה מעיקר הדין אסור להנות ממעשה שבת. לכן אם הטלוויזיה נדלקת בשבת או נשארת דלוקה מלפני שבת, בערוץ של גויים, במשחק של גויים, כלומר, אין כאן הנאה ממעשה שבת של יהודים, בדיעבד גדול לאדם כזה שכעת מתחיל לשמור שבת יש מקום להתיר, אבל גם זה רק לזמן מוגבל, כדי שיתרגל מעט. אבל הוא חייב לדעת את היעד שהוא כמובן התנזרות מטלוויזיה בשבת. יש בזה בעיה של זילותא דשבת ואוושא מלתא כמבואר בשו”ע בסי’ רנב