נסיעה לחו"ל ביו"ט שני

שאלה:

שלום רב!
אנחנו קבוצת אברכים מישראל שמתכננים לעשות 'שבת בראשית' באוקריינה, הבעיה ששבת יוצא ביום כ"ד תשרי וביום שישי חל אסרו חג – ואנו מגיעים לשם כאשר שם עדיין יום טוב שני.
האם יש בעיה בזה?
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

מן הסתם אתם מגיעים למקום שיש שם יהודים, כך שאני לא רואה שיש לכם אפשרות לעשות זאת. ראה כאן הרבה תשובות באתר שנכתבו בנושא, שאם מגיעים למקום עם יהודים אין היתר לחלל יו"ט שני.