שידוכים בצורת התכנסות קבוצתית

שאלה:

שלום…האם לפי ההלכה מותר להמצא באירוע שמאורגן למפגשים של רווקים ורווקות יחד מהמגזר הדתי למטרת שידוכים.
צריך לציין בזמן האירוע ישנה פעילות בידורית כגון סטנד-אפ וכדומה כמובן שמותאם לחברה דתית…האם כל עניין הפעילות שישנם מסביב גברים ונשים יחד לא בעייתי עם עניין "שמירת עיניים"…תודה

תשובה:

שלום וברכה

התכנסות כזו אסורה בהחלט ואינה תואמת את רוח היהדות בכלל. על פי התורה כל קשר חברי בין גבר לאשה אסור, כיון שעלול להביא לאיסורי תורה, והדרך הראויה היא רק בפגישות פרטיות של בחור ובחורה מסוימים לאחר בירורי התאמה ראשוניים ולצורך בדיקת התאמה לנישואין בלבד.

בסיטואציה שתיארת נכשלים במראות איסורים, בהרהורי עבירה, בליצנות וכו'.

בשורות טובות ושמחות תמיד.