פרווה שטוגן בשמן בשרי

שאלה:

מה הדין לגבי המתנת שש שעות למאכל פרוה שטוגן בשמן שטוגן בו בשרי?
מקורות אם אפשר

תשובה:

שלום וברכה

יש להמתין 6 שעות. משום שגם כאשר אתה מסנן את השמן יש בו עדיין שומן של בשר ממש ולא רק טעם בלבד. כך שבעצם אכלת כאן בשר של ממש, ולא ניתן למדוד את כמותו ביחס לשמן. וביחס לאכילת בשר הכלל שבידינו שאפילו אכילה מועטת מחייבת המתנה כיון ששומניות הבשר נמצאת בחיך [ולא רק כשאוכלים בשר שעשוי להתקע בין השיניים].

מקורות:

על חובת ההמתנה לאחר אכילת בשר נאמרו שני טעמים בראשונים: הרמב”ם מבאר שחוששים שמא סיבי בשר נשארו בין השיניים, והטור סי’ פט מבאר שהחשש הוא שמא שומן הבשר נשאר על החיך. להלכה חוששים לשתי הדעות ולכן גם לאחר אכילת רוטב בלבד יש להמתין כנ”ל.

בס' הכשרות למעשה מהרב פנחסי הביא בפרק בשר בחלב הערה קיח לחלק בזה בין משהו חד פעמי לכמות רבה יותר שאז ודאי יש שאריות, ולא הבנתי דבריו וכיצד ניתן לחלק בזה הלכה למעשה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב !
    האם למי שסובר דאמרינן נט בר נט באוכלים, המאכל יהיה פרווה. ויהיה אפשר לאכול אחריו חלבי? כי שמעתי שיש מורה הוראות שאחרי שטיגנו שניצל בשמן טיגנו בתוכו כדורי פלאפל, ומתירים לאכול לאחריהם חלבי.
    מה דעתכם? בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.