שעון מכני בשבת

שאלה:

שלום וברכה.

רציתי לשאול אודות שעון מכני, האם הוא מותר לשימוש בשבת?

מדובר בשעון (בשעוני יוקרה יש את זה הרבה יותר) שעובד על פי תנודות היד, אין לו סוללה והוא עובד לפי תנודות היד וכך מחמת הזזה של היד, הוא מתחיל וממשיך לעבוד.

יש, עד כמה שהבנתי, גם חצי מכני או שזה נקרא גם מכני אוטומטי, שהוא אחרי למשל 42 שעות שלא מזיזים – הוא בעצמו נמתח ומתחיל עוד פעם לעבוד, הוא נמתח ע"י משזיז את היד בעצמו וכך מקבל כוח, זה עד כמה שהבנתי מחיפוש באינטרנט מה ההבדלים.

בכל מקרה, רציתי לשאול האם מותר בכלל לענוד שעון זה בשבת, האם רק בדיעבד או לכתחילה, והאם יש הבדל במכני רגיל ולחצי מכני – שהוא אוטומטי ע"י שיש לו כוח בעצמו אחרי כך וכך שעות שלא מזיזים -שהוא בעצמו זז? מהי ההלכה?

אני מקווה שהסברתי ברור ומחכה לתשובה.

תודה רבה מראש.

תשובה:

ראה כאן ובתגובות על הסוגים השונים שיש בשעון כזה.