קביעת המנהגים בבית

שאלה:

שלום לעונים
אני נשואה לבחור מקסים ששומר שבת משתדל לקיים מצוות שונות, אפשר לומר חוזר בתשובה אבל לא בכל הכוח.
אני באה מבית דתי ולכן כל ההלכות שאנו מקיימים בבית זה לפי מה שאני מכירה ויודעת.
בעלי מרוקאי ואני תמניה, ולכן ההלכות הן לפי התימנים (שידוע שהם מקלים) האם יש עם זה בעיה ?
למשל עכשיו לפי תשעה באב אצל התימנים מפסיקים לאכול בשר רק בסעודה שלפני הצום… ואני יודעת שאצל הספרדים לא אוכלים מב' אב.
המנהגים של המשפחה של בעלי לא כל כך רלוונטים כי חמתי חוזרת בתשובה ועושה מה שהיא רוצה, פעם ככה פעם ככה והרוב מחמירה או עושה דברים שלא תואמים להלכה… אז כשאני שואלת את בעלי מה נהגו אצלם הוא בעצמו לא יודע לומר לי ואני יודעת הלכות שמותר/אסור וכו'.

תשובה:

שלום וברכה

ברור שכדאי אם אפשר לנהוג לפחות לחומרא כמנהגי המרוקאים, אבל אם אתם לא יודעים ואת חוששת שזה יחליש אותכם ויבלבל, תנהגו כמנהג בני תימן. בעז"ה כשבעלך יכנס לענין יותר תעברו לאט לאט למנהגי בני מרוקו. העיקר לשאוף תמיד קדימה!

בהצלחה רבה ושבת שלום.