חשש ממזרות בעקבות יחסי אישות שקיימה עם הגרוש

שאלה:

הנני אשה גרושה מאדם שאינו שומר מצוות הכרתי במהלך גירושיי אדם נשוי והבאנו ילד לעולם למיטב ידיעתי אין כאן ספק ממזרות מאחר ואיני נשואה אך אם במהלך גירושיי היו לי ולגרוש יחסי אישות לא לשם מצווה (לא למטרת נישואין )ובמקביל הרתי לאותו אדם נשוי האם יש כאן חשש שהולד הנולד ממזר?

תשובה:

שלום רב,

ככל הנראה הילד שנולד הינו כשר מחמת כמה סיבות, אולם ראוי לברר היטב את מעמדך לאור העובדה שאת אומרת שנהגת לקיים יחסי אישות עם הגרוש שלך – יתכן שאת זקוקה לגט לחומרא.

תוכלי לשלוח שוב שאלה ובו ופרט מעט יותר, או להתקשר אלי

הרב זאב ליטקה