האם נגיעה בשיער מחייבת נטילה?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי שאם בן אדם נוגע באיזור מגולה או שמגרד בראש או בזקן אחרי שעשה נטילה [במקרה שעדיין לא בירך על לחם] זה מבטל את הנטילה
אם אחרי שבירכתי על לחם נגעתי בטעות בתוך הזקן בטעות האם זה מבטל את הנטילה ואני צריך לעצור באמצע האוכל ולעשות נטילה שוב?
והאם נגיעה באיזור מסויים כמו בראש או בזקן אחרי שמברכים על כריך לאחר שעשו עליו נטילת ידיים,מצריכה לעצור באמצע ולעשות נטילת ידיים שוב?

תשובה:

רק אם מחכך במקום הזיעה, בשורשי השערות במקום שמכוסה בכיפה או ביום חם צריך נטילה [וללא ברכה] אבל סתם נגיעה או במקום שאין זיעה אינו צריך.

מקורות:

שבט הלוי ח"ח סי' ב.