האם אפשר להשתמש בבקבוק שמן שאולי קירבו אותו למחבת?

שאלה:

צהריים טובים כבוד הרב

פעם שאלתי: "לגבי שמן לבישול, האם גם שם צריך לחשוש שמא השתמשו בו קרוב למחבת ועלו אדים והשמן הפך בשרי או חלבי?" וכבוד הרב השיב: "לא צריך לחשוש. אלא שאם אתה רואה שזה קרוב תרחיק. שבוע טוב."
ושאלתי להיום: האם אפשר להשתמש בשמן שאמא משתמשת ואולי שמה אותו קרוב מדי למחבת?

תודה רבה כבוד הרב ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

אם היא משתמשת למאכלים שאינם מותרים באכילה, לא כדאי להשתמש בשימון, בשימוש רב פעמי ודאי פעם עלו אדים, אבל אם המאכל בעקרון כשר אלא שאתה לא יודע בדיוק אם כל מרכיביו מהדרין ואת דינו של הכלי וכו' [שמן הסתם אינו בן יומו] יש להקל.

שבת שלום.