שיעור אורך פיאות הראש

שאלה:

כמה שיער מותר להשאיר בפאות הראש ? (לא בזקן) . אני הבנתי שאסור להשאיר שם פחות מ6 מילימטר (ברוב המכונות זה מספר 2 במכונה) גם לא עם מספריים או מכונה אבל אני רואה המון דתיים חובשי כיפה שנכשלים בזה כנראה משום חוסר ידע ומגלחים עד הסוף

תשובה:

שלום ברכה

השיעור למיטב ידיעתי הוא חצי ס"מ, ראה בענין זה הרבה מאוד תשובות כאן באתר, ואכן מצער מאוד לראות הרבה מאוד אנשים שמקילים ראש בענין זה [שאמנם נחלקו בו הדעות בשו"ע סי' קפא סעי' ג, אבל בשו"ע כתב להחמיר ומי יבוא אחר דבריו].