קידושי ביאה בימינו

שאלה:

בס"ד
אישה פנויה קיימה יחסי-אישות והגבר הפנוי גילה דעתו ואמר לה הרי אני מקדש אותך בביאה זו ,ואח"כ ונפרדו.
א. האם קידושיו תופסים ?
ב. גבר אחר שיבוא על אותה אישה – הילד שיוולד הוא ממזר ?
ג. יש כאן הליך של גירושין וגט ?

תשובה:

שלום רב,

אם לא היו עדים על הייחוד אין חשש קידושין. ראה בשו"ע אבה"ע סי' לג סעי' א': כיצד האשה מתקדשת בביאה….בביאה כיצד, אמר לה בפני שני עדים: הרי את מקודשת לי בביאה זו, ונתייחד עמה בפניהם, הרי זו מקודשת אף על גב דחוצפא היא. ויתכן שאם הם חיו ביחד כאיש ואישה הרי זה כמו עדי יחוד, כפי שהביא שם הבית שמואל וכן בסוף סי' לא, ובסי' קמט שבכל המקומות הללו הביא מחלוקת בנושא. אבל אם הם לא חיו ביחד אלא זה היה אירוע חד פעמי ושלא בפני עדים על הייחוד, אין חשש קידושין.