נזקים שנעשו בגג הבנין המשותף ע"י פועלי השכן הבונה על הגג

שאלה:

שכן קיבל אישור לבנות על הגג המשותף הבנייה שלו היא בצד ימין של הגג ובצד שמאל של הגג הניח הקבלן את חומרי הבנייה ואת כלי העבודה פסולת וכד' כך שלמעשה משתמש הוא בכל הגג במהלך הבנייה בגג יש צינור אוויר שממוקם בצד שמאל של הגג לאחרונה נמצאו בו כמה קרשים שסתמו לדיירים את מעבר הביוב כעת אין ידוע אם מי שהחדיר את הקרשים הם הפועלים או ילדים דיירי הבניין טוענים שעל הקבלן יש האחריות לשמור גם על צינור האוויר ולכסותו ברשת צמודה ולפקח על פועליו בכל שעה לוודא שאינם מזיקים לצינור או לשאר הדברים שבגג וכמו כן למנוע גישה של ילדים לגג והקבלן טוען לדין המוציא מחבירו עליו הראיה ובטוח הוא ביושר פועליו פועלי הבניין הנוכרים עם מי הצדק?

תשובה:

שלום רב,

אף שיש מגדולי דייני זמנינו שסוברים שברגע שמבוצעת עבודה ברכוש המשותף הדייר (המשפץ) לוקח אחריות על כל נזק שיגרם על ידי הקבלן  והמנהג שבחוזה הקבלן לוקח אחריות על כל נזק שיגרם על ידי פועליו במקרה הזה לא ידוע אם בכלל הנזק קשור לבניה, והקבלן ודאי לא נהיה שומר על נזקים שקוראים מהילדים אף שהיה מוטל עליו לשמור שהילדים לא ינזקו ולמנוע מהם את הכניסה לגג זה לגבי נזק שיגרם ח"ו לילדים אבל לא על נזק שהילדים יגרמו לשכנים.