נודע לו יום היארצייט

שאלה:

ניצול השואה שלא ידע יום הריגת הוריו ומשפחתו בחר יום א' מדעתו, וכעת נתברר שנספו ביום אחר לגמרי. איך יתנהג מכאן ולהבא – לשכוח את היום שבחר, או יאמר קדיש ויתפלל לפני העמוד ויצום בב' הימים? ובניו אחריו איך יתנהגו הם אם ירצו להמשיך ולומר קדיש וכו' אחרי פטירת אביהם?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שכיון שעתה נודע לו יום השנה לפטירתם ישנה לאותו היום ואינו צריך להמשיך לשמור את היום הקודם שבחר בו. הוא לכתחילה לא חייב עצמו לשני ימים אלא אחד בלבד.

שלא נדע צער!