נדר

שאלה:

שלום כבוד הרב אם אמרתי לאדם שמעסיק אותי לא שומר תורה ומצוות שאם יניח תפילין אוריד לו 200₪ ממה שהוא חייב לי והוא הסכים להניח אך כשבא לשלם לי הזכרתי לו את 200₪ שהוא צריך להוריד לי והוא לא הסכים ואמר לי מחול לך 3 פעמים ועניתי לו שזה כבר יצא מהפה שלי וזה בעיה לחזור בי מדבריי ושזה בעצם נדר האם אני צריך לעשות התרת נדר על זה?

תשובה:

שלום רב

אין כאן כל עבירה על הנדר, אתה מחלת לו על חובו, וזה אכן נמחל, ואחר כך הוא בטוב ליבו נותן לך את הכסף הזה במתנה.

תעשו תמיד רק טוב.