הוצאה על ידי קטן ברשויות דרבנן

שאלה:

שלום וברכה. אם יש ילד קטן שהולך ברגליו. האם מותר להורים לתת לו ילקוט שבו טיטולים שישא על גבו ברחוב כשהולכים להתארח בשבת במקום שאין עירוב? תודה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאסור, הרי אדם מצווה על שביתת בנו, כמו כן יש כאן ממש ספיית איסור בידים. אמנם בדרך כלל מדובר ברשות הרבים דרבנן, אבל בשו”ע בסי’ שמג סתם לאסור ספייה בדרבנן גם לצרכו של הקטן, אמנם הביאור הלכה מביא שם שיש שהקילו בזה על סמך דברי הרשב”א, אבל גם זה רק לצרכו ויש לדון במקרה הזה האם כל מה שמטלטל נחשב לצרכו, יתכן שכן, אבל בכל מקרה גם אם בשעת הדחק נקל בזה על פי הרשב"א, ודאי לכתחילה אין לנהוג כנגד הכרעת השו"ע.