קניה רכב מכונס נכסים

שאלה:

שלום,
רציתי לדעת אם יש בעיה לקנות רכב מכונס נכסים או מהוצאה לפועל, ואם כן למה?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

תלוי מה הם הנסיבות שהרכב נמצא אצל כונס נכסים. לפעמים זה אכן נמצא מחמת חוב שלא שולם ואז יש בעיה משום שיתכן שהחוב האמיתי על פי דין תורה אינו כפי שהחוק מחייב אותו. ובנוסף ישנה הלכה שצריך למכור את זה לפי שוויו על פי שלשה שמאים. לכן יש בעיה לרכוש בסיטואציה כזו. אמנם יש מתירים לקנות, מהטעם שבעל הרכב ודאי היה מסכים שיקנו את הרכב שהרי אחרת זה ימכר לאיש שייתן הצעה נמוכה יותר וממילא ייפרע רק חלק יותר קטן מהחוב. אולם לא תמיד העובדות אכן הן אכן כך, לפעמים אם לא יהיו מציעים רציניים, יסכים הנושה להתפשר.

הצטרף לדיון

תגובה 1