האם השוחט יכול להיות בעל חנות בשר של עצמו

שאלה:

שלום וברכה,
האם שוחט מותר לו שיהיה עסק למכור בשר אשר הוא שוחט?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין אפשר שהרי עד אחד נאמן באיסורין גם כשיש לו הנאה מכך. אולם נהגו משך הדורות שהטבח שלא יהיה השוחט רק משום שבמקרה כזה צריך שהשוחט יהיה מומחה אבל אם הוא מומחה אין בעיה. לכן, במקום כמו שאתה גר שבקושי יש אפשרות לבשר כשר, ואם אתה לא תדאג לכך שיהיה יותר בשר כשר, יכשלו אנשים בטריפות, ודאי מותר לך.

מקורות:

ראה ברמב"ם (שחיטה פ"י הלכה יד): "כל טבח שהוא יודע הטריפות האלו והרי הוא בחזקת כשרות מותר לו לשחוט ולבדוק לעצמו ולמכור ואין בזה חשש, שעד אחד נאמן באיסורין בין יש לו הנייה בעדותו בין אין לו הנייה בעדותו, וכבר ביארנו שאין לוקחין בשר מטבח ששוחט ובודק לעצמו בחוצה לארץ או בארץ ישראל בזמן הזה, אלא אם כן היה מומחה". ראה עוד בספר המפתח שם מה שהביאו בשם הצפנת פענח.