שמירת נגיעה חינוך מיוחד

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני עובדת בחינוך המיוחד עם ילדים עם בעיות תקשורת.

אני עובדת בציבור החילוני כרגע, ורציתי לדעת האם יש איסור שמירת נגיעה בילדים הנחשבים אוטיסטים, בתפקוד גבוה, או לא?
ואם כן, מאיזה גיל חל איסור שמירת נגיעב גם בילדים?
אני הבנתי שבאופן כללי אני מחויבת לשמור נגיעה מילדים מגיל 9.

תודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שבמסגרת העובדה זה נצרך מדי פעם. לכן את צריכה להקפיד על עיקר הדין, שהוא כפי שכתבת מגיל תשע שאז הוא גם אסור מצד דיני ייחוד. (ראה שו"ע אבה"ע סי' כב סעי' יא). מעבר לגיל זה כאמור, אסור. ולמרות שאולי היה מקום לדון עליהם האם יש עליהם איסור כזה או לא, (מחמת מעמדם יתכן שדינם כ"שוטה") אולם מצד יש איסור, לכן, מעבר לגיל תשע צריך להקפיד על כך, למרות שנגיעה זו אינה נגיעה של חיבה.

בהצלחה