מה נחשב נדר?

שאלה:

שלום ,
אם יש לחצן באינטרנט כזה "להרשמה לכנס רבנים"
לדוגמא, או דברים מהסוג הזה, ונגיד רוצים ללחוץ רק כדי לראות על מה מדובר, אך רשום על הלחצן "להרשמה" אם אני לוחצת אך לא במטרה להירשם, יש כאן עניין של נדר לדבר מצווה?
תודה רבה

תשובה:

זה לא נדר. לפני שנכנס לנושא של נדר בכתב, כאן לא נעשה נוסח של התחייבות לבוא, אלא רק הרשמה או אפילו רק התענינות ואין כל חשש.

מקורות:

על נדר בכתיבה החמירו אחרונים שהוא נחשב כמו דיבור ממש, ולכן אם הקבלה לא היתה “בלי נדר” יש לערוך התרת נדרים. ראה שו”ת חתם סופר יו”ד רכז ושו”ת נודע ביהודה קמא יו”ד סו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. עם זאת, רב אמר לי שהמודעה שלי מבטלת את הדברים האלו, ושאם אני לא מתכוונת לקבל עליי ורק בטעות משהו אז זה לא נחשב וגם אם יש מודעה זה מבטל.
    פשוט כבר התייעצתי איתו ארוכות על הנושא וזה הפסיקה שהוא נתן לי….

  2. אני מעדיפה לא לפנות אליו שוב בנושא כי כבר דברתי איתו הרבה פעמים על נושא הנדרים שמאד מטריד אותי.
    והוא כבר נתן לי הקלות בנושא על מנת לסייע.