ברכה אחרונה במשקה / ברכת המזון במקום האכילה

שאלה:

בס"ד
שלום רב
אדם שמברך ברכת שהכל על מים /מיץ ומתכוון לשתות את המשקה לאורך זמן רב (שאינו ידוע מראש) כלומר במהלך פגישה / נסיעה באוטובוס וכדומה , וכל פעם שותה כמה לגימות , מתי צריך לברך בורא נפשות אם בכלל ?
ועוד שאלה , אדם שנטל ידיו , באך המוציא והתחיל לאכול לחם בבית קפה , חייב לברך ברכת המזון בבית הקפה הזה מייד כסיים ארוחתו , מבלי להמשיך לדבר עם חברו , או שראשי להמשיך לדבר ולצאת מבית הקפה בסיום הפגישה ולברך במקום אחר ?

תשובה:

שלום וברכה

להלכה אדם שאינו שותה רביעית בשיעור זמן של כדי שתיית רביעית, כלומר 86 סמ"ק בשתי לגימות רצופות, אינו מברך ברכה אחרונה. ושלא כדעת הגר"א שסבר שגם במשקה השיעור כמו באוכל הוא כדי אכילת פרס.

ברכת המזון היא מהדברים הטעונים ברכה במקומן, ולכן אסור לצאת ולברך במקום אחר, כמבואר בשו"ע סו"ס קעח.