שינוי שם שנתנו לי ההורים להם מעדיפים את השם שהם נתנו

שאלה:

שלום קוראים לי אחינועם והייתי רוצה להוסיף את השם נילי, ההורים שלי חשבו לקרוא לי נילי אבל אבא שלי העדיף את השם אחינועם ושניהם אהבו אותו מאוד… לא הייתי רוצה לשנות את השם בתעודת הזהות מכבוד להחלטה של ההורים שלי אך אחינועם זה שם מאוד מיוחד ולא נפוץ ואני לא מרגישה בנוח להשתמש בו הרבה פעמים… אשמח לדעת מה דעתכם. תודה רבה :)

תשובה:

שלום רב,

מותר לאדם להחליף את שמו אם הוא חש בו שלא בנוח למרות שההורים היו מעדיפים את השם שהם בחרו, בפרט שהשם שהם בחרו אינו ע"ש אחד מהוריהם וכד', אלא הם היו סבורים שזה שם יפה, ואילו הילד/ה מרגיש/ה שלא בנוח עם השם הזה. כיבוד אב ואם כבר פסקו הפוסקים שהוא רק בדברים הנוגעים לכבודם, אבל דברים שאינם נוגעים לכבודם, אין הבן חייב לשמוע בקול אביו. ראה פתחי תשובה בשם המהרי"ק יו"ד סי' רמ. בפרט שאכן השם אחינועם הוא שם של בן ולא ראי לבן להקרא בשם של בנים.

בהצלחה